Гимназист стреля по съучениците си в САЩ

Елица Мартинова 28 февруари 2012 в 11:54 1685 0

Гимназист стреля по съучениците си в гимназия в САЩ, Снимка: ЕРА/БГНЕС
Гимназист стреля по съучениците си в гимназия в САЩ, Снимка: ЕРА/БГНЕС

Един гимназист е загинал, а четирима други са ранени, след като техен съученик е открил стрелба близо до училището им в американския щат Охайо.

Инцидентът е станал в кафенето на гимназия „Чардън“ близо до Кливланд. Стрелецът, идентифициран по-късно като 17-годишния Ти Джей Лейн, е бил ученик в същата гимназия. В понеделник сутринта той влязъл с пистолет в заведението и започнал да стреля на посоки. Преди да бъде прогонен извън сградата от учител на гимназията, Лейн успява да рани четири момчета и едно момиче на възраст между 16 и 18 години. Пострадалите са откарани в най-близката болница. Един от младежите е починал, а състоянието на други двама остава тежко.

София Ларкинс, 14-годишна ученичка на гимназията „Чардън“, разказва, че по време на стрелбата е седяла в същото кафене със сестрата на Ти Джей Лейн.

Приятелка на стрелеца го описва като „напълно нормален тийнейджър“ и отказва да повярва, че той е способен на такава постъпка. Учителите на гимназията разказват, че Лейн бил тих и спокоен ученик.

Ти Джей Лейн е заловен от полицията близо до гимназията около 20 минути след стрелбата. Психолози и полицаи работят по изясняването на обстоятелствата около случая.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!