Георги Костов: Работи се по извозването на горивото от Хитрино

OFFNews - Бургас 12 декември 2016 в 16:36 2735 0

Започнали са дейности горивото, което се намира в товарните вагони в Хитрино, да се извози, коментира в Бургас главният секретар на МВР Георги Костов. То се преточва в цистерни, след което вагоните ще бъдат изведени от мястото на инцидента. За да бъде тази процедура безопасна, трябва да се спазват определени правила, уточни Костов:

На място са най-добрите експерти – и газовици, и такива от пожарна безопасност и защита на населението, с които държавата разполага“, добави Костов.

Той напомни, че случилото се в Хитрино е следствие на взрив на съдържанието само на една цистерна, а има други такива, които са потенциална заплаха. Тези хора, в момента, рискуват живота си, добави Георги Костов.

„Докато колегите от НКЖИ отстраняваха контактната мрежа, така че да може да се извършват определени действия на автокранове, които следва да претоварят вагоните – цистерни, един от стълбовете на тази контактна мрежа се наклони опасно и определихме ситуацията като критична“, посочи Костов.

Главният секретар на МВР подчерта, че не трябва да се бърза в такъв случай.

Той поясни, че в определени моменти, когато е безопасно, допускат хората да нахранят домашните си животни. Костов уточни, че това се случва в много кратки интервали и организирано.

Главният секретар на МВР не се ангажира с категорична версия за причината за трагедията и добави, че никоя от възможните причини не трябва да се подценява.

Георги Костов не конкретизира и кога ще бъде приключена операцията в Хитрино.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови