Футболни фенове тръгват на война с Цар Киро, той избягал от Катуница

OFFNews 24 септември 2011 в 18:38 3327 0

Протест в София след убийството на Ангел в Катуница

Снимка Стефан Марков/Булфото

Протест в София след убийството на Ангел в Катуница

Футболни фенове се обединяват и тръгват на война срещу цар Киро в село Катуница.

Феновете на пловдивския „Локомотив” вече са на път за селото, агитката на „Ботев” отива там след края на мача с Доростол, който свършва в 19 часа. От София също тръгват фенове на „Левски” и ЦСКА, пише БЛИЦ. Очаква се да са на гарата към 20 часа.

По информация на OFFNews.bg Цар Киро и цялата му фамилия са избягали от Катуница още сутринта. Съпровождали ги 20 полицейски коли. Всички искат фамилията на ромския бос да бъде изселена след жестокото убийство на 19-годишния Ангел Петров.

Убитият Ангел е двукратен републикански шампион по киокушин, писа Dnes.bg. След смъртта му издъхна негов приятел - 16-годишния Павел. Момчето бе един от участниците в днешния поход към махалата с именията на Цар Киро. По пътя припаднало и издъхнало по-късно в болница. От няколко години Павел живеел с присадено сърце. Преди футболната среща на Ботев – Пловдив с Доростол с едноминутно мълчание е била почетена паметта на починалите младежи в Катуница и бил издигнат лозунг „Смърт на убийците в Катуница”.

Макар свидетели да твърдят, че фамилията на ромския алкохолен бос е избягала от селото сутринта, пазена от полиция, официално пред Нова телевизия Кирил Рашков-Цар Киро заяви, че е в Катуница и никога нямало да се изсели от там. Нямал и нищо общо с убийството. „Тези хора нито ги зная кои са, нито нищо. Ние не сме нападали никого”, заяви ромът и даже се оплака, че същата тази група хора идвала и нападала дома му, както и че той „никога не мислел за отмъщение”. Главният секретар на МВР Калин Георгиев пристигна в селото малко след 19 ч и е пред къщата на Цар Киро, предаде Фокус. Пази я плътен кордон жандармеристи. От 19 ч в центъра на селото започнаха да се събират младежи. Очаква се протестът да започне в 20 ч.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови