Фенове на "Левски" чупили бирени бутилки в софийската джамия

OFFNews 29 май 2017 в 14:35 7170 3

Фенове на футболния клуб "Левски" са чупили бирени бутилки в Софийската джамия след загубата от ЦСКА. Това се разбра от публикация на районния мюфтия на столицата Мустафа Избищали във фейсбук. 

"В момента агитката на левски хвърли кошчета за боклук и бирени шишета в Софийската джамия. Вече 15 мин полицията не реагира. Благодарим на "нашето" правителство, че по този начин ни честити месец Рамазан. Срам и позор за всички ПатрЕоти", написа духовникът.

Постът му е придрушен и със снимки на акта на гамените и са последвали много гневни коментари.

Избищали обаче укротява страстите с втора публикация:

"Братя и сестри, нека да не падаме на тяхното ниво, чрез лоши думи, изрази и обиди. Нека да не си разваляме оруча (говеенето) заради няколко господа, на които им липсват първите 7 години и майчина любов. Рамазан е месецът на милостта, опрощението, прошката, споделяне на благодатите с роднини, близки, приятели, съседи, сънародници, без значение от етнос, раса и религия.
Само доброто ще промени света!"

Тази вечер президентът Румен Радев ще бъде домакин на тържествената вечеря ифтар по случай по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан в столичния хотел Балкан.

На празничната вечеря са поканени представители на всички традиционни вероизповедания в България, представители на дипломатическия корпус, учени и хора на изкуството.

Домакинството на президента на тържествената вечеря ифтар е израз на уважение към религиозния празник и към традициите на българските граждани с мюсюлманско вероизповедание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

2

поп Дръвчо

29.05 2017 в 16:07

За свят без футбол!

Може по-натам и без ислям, и без християнство, и без някои други работи, но мисля че трябва да почнем от най-важното.

42249

1

Denis Rizanov

29.05 2017 в 14:45

"Фенове на футболния клуб "уефскИ" са чупили бирени бутилки"

Оставете ги! Те са само едни объркани деца!
:)