Евакуираха 15-етажен блок в Шумен заради пожар на 11-ия

Красимир Крумов 24 август 2022 в 20:43 2262 0

Пожарът е избухнал на 11-ия етаж в 15-етажния блок.

Снимка Красимир Крумов

Пожарът е избухнал на 11-ия етаж в 15-етажния блок, изгорели са най-малко три апартамента.

Десетки семейства бяха евакуирани от 15-етажен блок в Шумен в сряда вечерта, след като в апартамент на 11-ия етаж избухна пожар. На мястото на инцидента бяха изпратени четири пожарни екипа, районът е отцепен, в съседните блокове е изключено електричеството. По първоначални данни е загинала една жена.

Малко след 21 часа директорът на Регионална дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението" в Шумен комисар Иван Иванов обяви, че пожарът е причинен от взрив на газова бутилка.

Сигналът за пожар в 15-етажен блок на ул. "Дедеагач" е подаден в 17.36 ч. и на място са изпратени два противопожарни автомобила с механична автостълба, както и всички екипи на полицията, работещи на територията на Шумен. След това е пристигнало попълнение от Велики Преслав - полицаи и пожарникари. На местопроизшествието са съсредоточени над 40 служители на ОДМВР в Шумен, които са започнали евакуация на живеещите под горящите апартаменти. Механичната стълба е стигнала до нивото на 11-12 етаж.

На последните етажи останаха заклещени от огъня и дима хора, но след овладяването на ситуацията на 11 и 12 етаж хората не издаваха признаци за паника, видя репортер на OFFNews. Към 19.00 полицаи с маски успяха да влязат в задимените апартаменти, а към 19.45 изведоха от горните етажи блокиран в апартамента си мъж. Заради гасенето са отцепени улиците, водещи към блока на ул. „Дедеагач“.

„След доста трудно влизане в изгорелия апартамент се установи, че има труп. Колегите от ОДМВР ще направят оглед. Пожарът се е прехвърлил в съседния апартамент, който е почти унищожен“, каза комисар Иванов пред репортери.

Заради произшествието беше спряно електричеството на съседните блокове, блокирани са подстъпите по всички улици, водещи към блока на ул. "Дедеагач".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови