Екшън като на кино: Полицията гони през половин България джигити с Пежо

OFFNews 17 януари 2019 в 08:57 12467 1

Екшън като на кино се разигра тази нощ в Централна България, съобщи БГНЕС.

Водач на “Пежо” не спрял на стоп палка на екип от КАТ в Стара Загора. Автомобилът тръгнал с висока скорост към изход на града, а полицаите го последвали. “Пежо”-то се качило на магистрала "Тракия" и поело в посока Пловдив. Екип на КАТ от Чирпан също опитал да го спре, но водачът не се подчинил и на техните сигнали.

През цялото време патрулите от Стара Загора преследвали беглеца, като на моменти скоростта достигала близо 200 км/ч. Преди да достигне Пловдив, автомобилът слязъл от магистралата и поел към Карлово. Подминал града и продължил в посока Казанлък, все още преследван от колата на КАТ от Стара Загора. Полицията в Казанлък завардила всички входове към града, но беглецът отново не тръгнал в очакваната посока. Колата се отклонила южно от Казанлък към селата Бузовград, Розово, Кънчево и Ръжена. Там полицаите успели да му устроят засада и го спрели между Ръжена и село Ягода.

Колата е била спряна с поставени шипове на пътя, като цялата гонка между полицаите и бегълците, за които изобщо не е ясно още защо са бягали от органите на реда, е продължила общо 360 километра.

Оказало се, че в автомобила има трима души. Те зарязали колата и побягнали. Двама от тях били задържани от полицията между Ръжена и село Ягода, третият успял да избяга.

В издирването му се включиха кучета и 20-ина служители на полицията. 

Задържаните са на 23 и 32 години. Единият е криминално проявен. Преди да бъдат спрени за рутинна проверка, те са били в казино и са пили алкохол, уточнява бТВ.

Преследваната кола е ударила патрулка, няма пострадали, а само материални щети по колата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови