Джип с 18 нелегални мигранти се обърна до Болярово след гонка с полицията

Леко пострадали са бременна иракчанка и 10-годишно сирийче, които са в ямболската болница

OFFNews 01 декември 2022 в 13:08 1832 0

кола

Снимка Архив

Полицейска кола догони нова партида мигранти.

Джип с 18 нелегални мигранти катастрофира след гонка с полицията на пътя Елхово - Бургас, близо до Болярово. Този път шофьорът на мощната машина е грузинец.

Пострадали са 30-годишна жена и 10-годишно дете, които са приети в областната болница в Ямбол с мозъчно сътресение, без опасност за живота, съобщи бТВ.

Новият инцидент е от снощи след 19 часа, когато гранични полицаи са регистрирали джип и са го определили като потенциално рисков. Започнало е преследване, при което джипът се е преобърнал в канавка край Болярово.

На мястото на инцидента граничните полицаи са задържали мигрантите и са ги откарали са в разпределителния център в Елхово.

Младата жена и момчето са пострадали леко. Лекарите били трогнати от детето, което е било изплашено и гладно. Медиците му купили храна.

"Два екипа от ЦСМП са изпратени и след около половин час пострадалите са транспортирани в спешно отделение на болницата. След проведени прегледи са настанени в хирургично отделение с мозъчно сътресение. Жената, която е от Ирак, е бременна в 4-5 месец. Детето е от Сирия. И двамата са в стабилно състояние и към момента няма опасност за живота им", коментира д-р Валентин Вълчев, зам.-директор на МБАЛ-Ямбол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!