Двама руснаци загинаха на борда на кораб край Варна (обновена)

29-годишен се удави, след като скочи от кей в Равда

OFFNews 04 юли 2023 в 10:00 2864 0

кораб

Снимка pexels.com

По непотвърдена информация загиналите мъже са руснаци

Двама моряци са загинали снощи на борда на драгажен кораб Milford край Варна. Инцидентът се е случил малко преди полунощ при все още неизяснени обстоятелства, съобщи бТВ. 

Корабът, плаващ под флага на Белиз, се е движел по направление Бургас – Констанца. Веднага след станалото се е насочил към пристанището в морската столица.

От прокуратурата съобщиха, че загиналите мъже са руски граждани - на 32 и на 58 години.

Информацията за инцидента е потвърдена от Окръжната прокуратура във Варна. Образувано е досъдебно производство и се води разследване. Ще бъдат разпитани останалите членове на екипажа и ще бъдат извършени следствени действия, за да се изясни фактическата обстановка.

Целият екипаж са граждани на Русия, загиналите са готвачът и рулевият. 

Сигналът за инцидента, който се разследва как е настъпил, е бил подаден първоначално към системата за управление на корабния трафик, след което и към морският спасително-координационен център, съобщи директорът на Морска администрация кап. Валентин Енчев.

Поискано е отбиването на дълбачката към пристанище Варна.

Телата на моряците са намерени в задбордна тръба в трюма на кораба, каза Енчев. Извадени са от служители на дирекция Пожарна безопасност и защита на населението.

Енчев допълни, че следствието ще установява как моряците са попаднали в тръбата. Назначени са съдебно-медицински експертизи. Сигналът е подаден след 21 ч. снощи.

Случаят се разследва от  вече от националния борд за разследване на морски инциденти, който беше създаден след казуса с "Вера су".

Междувременно 29-годишен мъж се удави, след като скочи от кей в Равда, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас. 

Сигнал за инцидента е подаден в Районното управление в Несебър около 15:20 ч. в понеделник. На неохраняема зона в района на кея на централния плаж в Равда е открито тялото на 29-годишен мъж от Чирпан.

По думите на приятелите му - двама 49-годишни мъже, мъжът скочил от кея, но попадайки в морето започнал да ръкомаха и вика за помощ.

Докато намерят някой да помогне, 29-годишният мъж се удавил. Тялото му е откарано в отделение Съдебна медицина при УМБАЛ - Бургас за аутопсия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки