Дончев: Няма данни за жертви при наводненията

Последна промяна на 04 декември 2014 в 11:07 1505 0

Вицепремиерът по еврофондовете и икономическата политика Томислав Дончев

"Има множество материални поражения, но няма данни за жертви след проливните дъждове в Южна България", увери вицепремиерът по еврофондовете и икономическата политика Томислав Дончев.

Той увери, че от сутринта следят ситуацията, информиран е и министър-председателят Бойко Борисов, който е в Брюксел, а енергийният министър Теменужка Петкова, както и други министри от кабинета, ще бъдат при наводнените места до няколко часа.

„Надявам се като има представители на такова висше държавно ниво, цялата държавна машина да може да работи с необходимото темпо. Следим ситуацията отблизо”, обясни Дончев.

По думите му, първа грижа е спасяването, за да могат хората да са в безопасност и да има по-малко щети.

На въпрос какво ще прави държавата оттук нататък Дончев отвърна, че зависи от възможностите, които има.

„Има наводнени пътища. Доколкото съм информиран, ситуацията не предполага никакъв екстремен или неимоверен риск специално от наводнения”, заяви Дончев.

Във връзка с това, че ГКПП „Капитан Андреево” е затворен вицепремиерът коментира, че се надява да остане колкото може по-малко време така.

Комисар Николов ме информира, че се търсят възможности или вече е намерен обходен маршрут. Това е водна стихия – няма как да я прогнозираме или управляваме. Въпросът е да се минимизират всички опасности за щети и най-вече да няма застрашен човешки живот”, каза още Томислав Дончев, а на въпрос дали ще искат допълнителна помощ от армията той посочи, че засега ситуацията не предполага такова нещо.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !