Дърво падна върху таксита, по чудо шофьорите са невредими

OFFNews Последна промяна на 28 юни 2018 в 12:06 1955 0

Снимка БНТ

Дърво падна върху два таксиметрови автомобила в Пловдив, съобщи БНТ.

Единият от шофьорите е останал затиснат в колата и екип от пожарникари е съдействал за изваждането му. За късмет, мъжът е невредим.

Шофьорът Борислав Алексиев разказва, че бил спрял в задръстване, когато върху колата се стоварило дървото.

"Добре, че сме живи, защото можеше да ни изтрепе. Ето, вижте, дървото няма корени", казва той пред репортер на БНТ.

Галин Рашков, таксиметров шофьор: Имаше възможност да не оцелеем. За щастие нямах клиенти, защото отивах на заявка тук на 200 метра. Ако бях с клиенти, този клиент, който щеше да е отпред, 50% може би щеше да е наранен.
Буквално на сантиметри от мястото на инцидента има жилищни сгради и магазини. Хората разказват, че не веднъж са подавали сигнали за старото дърво.

Христина Кавърджиева, наемател на магазин: Непрекъснато има спрели коли. Не знам какво се е случило, но явно е било страшно. Идваха от общината да го поизрежат малко, защото от всяка буря има паднали клони.
От пожарната служба в Пловдив са реагирали на над 40 сигнала. Няма сериозни щети. Касае се основно за наводнени подлези и приземни етажи.

Цвятко Дешев, говорител на пожарната служба в Пловдив: Абсолютно всички екипи са мобилизирани. Единствено тук в града мога да кажа, че е леко усложнена обстановката. В региона нямаме постъпили сигнали за наводнения.
Работещи в подлеза на гарата за пореден път тази сутрин започнаха деня с ботуши и кофи за вода.

Най-много валежи в Пловдивска област е имало тази нощ в Първомай, Пловдив и Съединение, съобщиха от областния щаб за справяне с кризисни ситуации.

Споделете: Twitter Facebook Google+ Linkedin
КОД ЗА ВРЕМЕТО, ОБИЛНИ ВАЛЕЖИ