Четирима задържани след сблъсъците в Стамболийски

OFFNews 04 април 2023 в 08:10 1426 0

сблъсъци

Снимка БГНЕС

Сблъсъци в Стамболийски

Четирима са арестувани след нападение над полицаи и масов бой в ромския квартал в Стамболийски. Напрежението там ескалира след неуспешен опит за проверка на неправоспособен моторист.

Нападнати са пътни полицаи, а за да им помогнат пристигат жандармерия и специални сили от Пловдив. Местните жители пък твърдят, че са били бити и преследвани от органите на реда.

На 2 април около 20 ч. 19-годишен мотоциклетист отказва да спре на полицейска стоп палка и започва преследване.

„На улицата седи 35-годишно лице, което виждайки единия от двамата полицаи му нанася удар с ритник в крака, поваля го на земята и двамата се сборичкват. Вторият полицай идва, за да окаже помощ на колегата си, като 35-годишното лице оказва яростна съпротива и нанася множество удари и по двамата полицейски служители“,
обясни пред bTV районният прокурор на Пловдив Петър Петров.

Двама полицаи са ранени, след като са нападнати в Стамболийски

От близките къщи излизат близо 50 души, като според прокуратурата най-активни са били 54-годишна жена и 33- годишен мъж. Те са бутали полицаите с ръце, използвали са нецензурни думи и са хвърляли камъни по тях. Впоследствие са дошли и допълнителни полицейски сили и напрежението е овладяно.

Спецакция в Стамболийски след нападението над полицаи. Местни твърдят, че са заплашвани с пушки

Задържани са 54-годишната жена, 33-годишният мъж, 35-годишният мъж, който първоначално напада полицаите, а след това и 19-годишният мотоциклетист. Очаква се да им бъде повдигнато обвинение за лека телесна повреда на длъжностно лице и за възпрепятстване на служебните задължения.

Предстои да бъде установено дали има превишаване на сила от страна на полицаите. Според жители на квартала жандармерия е дошла и ги е била, като е влизала в къщите им и е чупила автомобилите им. При сблъсъка са ранени леко двама полицаи, като единият вероятно е със скъсани връзки на крака, а другият е с травматични увреждания на едната ръка.

По думите на прокурора категорично сблъсъкът не е свързан с изборите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!