Четирима са в болница след верижна катастрофа на ''Тракия''

Диана Варникова 03 юли 2023 в 10:52 1264 0

Снимка Facebook

Четирима души са пострадали и са приети в болницата в Пазарджик с различни травми след верижна катастрофа на автомагистрала "Тракия" в посока за Бургас.

Това съобщи говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов.

Малко преди 9 ч. е постъпил сигнал за пътния инцидент. ТИР е намалил скоростта в участъка, където вървели строително-ремонтни дейности, за да се престрои в едната пътна лента. Тогава в задната част на ТИР-а са се ударили три лека автомобила.

В момента е затруднено движението, а екипи на Спешна помощ са откарали ранените в пазарджишката болница.

Семейство от Пловдив с 3 деца е сред пострадалите при верижната катастрофа на „Тракия“.

По информация от болницата с различни травми са 47-годишен мъж от Пловдив, 34-годишната му съпруга и трите им деца-две момичета на 11 и 14 години и момченце на година и половина. Родителите и бебето са настанени в Хирургично отделение. 34-годишната жена е приета с болки в гърдите и задух. Няма фрактури по тялото, има само натъртвания на гръдния кош и корема.

47-годишният мъж, който е шофирал единият автомобил, е в добро общо състояние и с фрактура на ребро, без открити рани на корема. Малкото им момченце също е с натъртвания по гръдния кош и корема. Тримата ще останат за наблюдение и лечение в Хирургично отделение.

След извършените изследвания и прегледи е установено, че няма индикации за приемане на другите две деца. Те са в добро общо състояние и са освободени за домашно лечение.

Общо седем души са били приети за прегледи в Спешното отделение - двама мъже на 32 г. и 36 г. от Русе и с. Черногорово, които са били с леки охлузвания, са отказали хоспитализация и са освободени по тяхно желание.

От местната полиция апелират към водачите да шофират внимателно и с по-ниска скорост в участъка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки