Частично бедствено положение във Враца, река отнесе три моста във Вършец (снимки и видео)

OFFNews 11 юни 2022 в 15:37 3899 0

Враца

Снимка Община Враца

Частично бедствено положение е обявено във Враца

Във Враца е обявено частично бедствено положение заради поройните дъждове, а във Вършец река Ботуня отнесе няколко моста, кола и камион. 

За изминалото денонощие количеството на валежите във Враца достигна над 80 л/кв.м. Заради нанесените щети от поройните дъждове, общината обяви частично бедствено положение за града и квартал "Бистрец". Затруднено е движението и по пътя за пещера Леденика. Служители на местната администрация извършват огледи по места, като непрестанно се следят и нивата на речни корита и язовири на територията на общината.

Частично бедствено положение ще бъде обявено във Вършец. Жители на града съобщават, че камион е отнесен от бурните води на реката. Разрушени са един основен пешеходен мост и още два квартални. Местният щаб при бедствия и аварии се е събрал, за да обсъди ситуацията в града, съобщиха за OFFNews от общината. 

Снимки: Facebook

Има наводнени къщи и подкопани улици. Най-много валежи са отчетени във Вършец – 113 л/кв.м

Снимка: Facebook

Щети заради проливните дъждове са нанесени и в общините Баните, Рудозем и Мадан. От областната администрация в Смолян обявиха, че река в община Баните е излязла от коритото си, а дъждът е продължил близо 20 часа. 

Част от платното на пътя Батак - Доспат е пропаднало, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Движението не е спряно, но шофьорите трябва да преминават през км. 173 (преди м. Картела) с повишено внимание. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци.

В Пловдив авария в подстанция на системния енергиен оператор остави без ток централната градска част за повече от 3 часа.

Междувременно проходът Петрохан е затворен заради свлачище. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!