Брутално насилие: Ревнивец разцепи главата на съпругата си, трите им деца мият кръвта от пода

OFFNews 09 август 2023 в 16:06 3768 3

домашно насилие

Снимка Архив

Заключението е лека телесна повреда

Летният сезон се оказа богат на случаи на брутално домашно насилие. Днес стана ясно, че ревнив съпруг разцепи главата на жена си в село Виница, а трите им деца са били принудени да чистят пода, дивана и леглата от кръвта. 

За случая разказа адвокатът на жертвата Атанас Атанасов от Пловдивската колегия, който е специализиран в дела срещу домашно насилие.

От полицията в Пловдив обясниха пред OFFNews, че случаят е от 30 юли. Тогава лекари в Спешното отделение подали сигнал, че при тях е постъпила жена, докарана от съпруга си, с рана на главата. Пристигналите на място полицаи снели обяснения и от пострадалата, и от мъжа. 

На нападателя е съставен протокол, но не е задържан, тъй като към онзи момент пострадалата не искала да подаде сигнал срещу него. На 31 юли от полицията образували преписка и е започната работа по случая. Оттам допълниха и че към момента мъжът не е арестуван. 

Мъжът се прибрал от работа по обяд и макар домът им да бил подреден, а обядът – приготвен, той се подразнил, че жена му си гледа телефона.

Вдигнал огромен скандал, минал зад гърба й и я ударил по главата с тежък предмет. Отворила се близо 6 см рана, текнала кръв и децата били принудени сами да я изчистят.

След удара жената часове наред била в безсъзнание и се свестила чак в болницата в Първомай. Лекарите там оказали първа помощ, но преценили, че животът й е в опасност и я транспортирали в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, където близо седмица медиците се борили за нея.

Състоянието й било усложнено заради хронична хипертония и анемия.

Многодетната майка е с пет шева на главата, има и загуба на паметта. Въпреки това заключението на съдебно-медицинската експертиза е, че става дума за „лека телесна повреда“.

За пострадалата жена се грижат роднините й, тъй като и след посегателството съпругът й не спрял да я заплашва.

„Живее в постоянен страх и ужас и се притеснява от нов побой“, коментира адвокат Атанас Атанасов.

По думите му страховете й от саморазправа са основателни, тъй като преди години, докато съпрузите работели в Гърция, мъжът отново пребил жена си, а тамошните власти взели адекватни мерки.

На 8 август т. г. Районният съд в Първомай е издал заповед за незабавна защита на жената. Постановени са мерки за закрила на пострадалата. За извършеното престъпление законът предвижда до 3 години лишаване от свобода. 

От съда отказаха информация по случая пред OFFNews.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

3

dolivo

09.08 2023 в 18:20

Не са се събудили всички изроди изведнъж, никога не са спели изродите!

Ти, Муню, си спал досега барабар с целия народ удобно мищаж

4638

2

Того

09.08 2023 в 17:58

Това е България, тука домашното насилие съществува и е с много големи размери. Полицията няма какво да чака жената да подаде жалба, а направо да арестува изрода и да го води в кауша.

1935

1

Муню

09.08 2023 в 16:18

Ужас!

Или всички изроди са се събудили едновременно, или сме в роман на Стивън Кинг.

Мултака какво мисли, а??? Нещастен тъпак!!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!