Британец по чудо оцеля в Банско след инцидент и бягство от вълци

OFFNews 04 април 2016 в 14:20 9724 10

Жанвеер Сандху

Британецът Жанвеер Сандху е оцелял по чудо в Банско след кошмарен инцидент по време на ваканцията си в България, информира таблоидът "Сън", цитиран от "Спортал".  На втория ден от почивката си в пиринския курорт, където Жавнеер отседнал със свой приятел, той се отклонил от обработените писти, след което си ударил главата в дърво и се изгубил.

30-годишният британец разказва, че прекарал нощта навън в страшен студ, а най-кошмарно било, когато го наобиколили три вълка.

"Държеше ме единствено адреналинът и жаждата да оцелея на всяка цена. Спаси ме моят инстинкт за самосъхранение. Сърцето ми биеше страшно бързо. Започнах да се отдалечавам, но осъзнах че се движа прекалено бавно. Бях премръзнал и много уморен", споделя британецът.

Той свалил ските и обувките си, за да може да не му тежат, и побягнал от изгладнелите хищници. Заради това, че нямал нищо на краката си, крайниците му измръзнали. За да не се дехидратира пък, той ял сняг. След като успял да избяга някак си от вълците, той се скрил и дочакал сутринта. После слязъл на някакво шосе, където бил намерен. Британецът бил откаран в болница в София, където лекарите спасили краката му от ампутация.

"Хората в България ми казаха, че 98% от изпадналите в моята ситуация е нямало да оцелеят", заявява британецът пред "Сън".

В момента той е в болница в Челмсфорд, Есекс, където продължава лечението на краката му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!