Брат ми може никога да не ходи нормално. Ултрасите, които го наръгаха, са на свобода

OFFNews 05 март 2021 в 10:44 5328 0

„Лекарите казаха на брат ми, че е истинско чудо, че е жив. Възможно е обаче никога повече да не ходи нормално", споделя спортният журналист Иван Петров, който сигнализира за нападение срещу 31-годишния Ангел, предаде сайтът "Булевард България".

Нападението е извършено в нощта на 3 февруари в столичния квартал "Младост 4" от футболна агитка. Атаката е била с нож и е станала пред погледа на свидетели и охранителни камери, но никой не се е намесил, като до днес престъплението остава ненаказано.

Иван, който е спортен журналист, работил за БНТ и MAX Sport, пази мълчание седмици наред. Вижда обаче, че опитът за убийство може да остане просто регистрирана случка в полицията и сега търси справедливост.

"Преди три седмици Ангел излезе да хапне дюнер със свой приятел в „Младост“ 4. Приятелят му - фен на един столичен клуб, носещ шапка. Докато ядат, група от 15-тина души, с маски, тръби и всякакви други атрибути ги нападнаха. Фенове на "вечния съперник", най-вероятно. Приятелят на брат ми избяга, но не и Ангел. Беше жестоко пребит. Докато 15 човека са го ритали на земята, поне един от тях е ръгал и с ножа“, написа Иван Петров в профила си във Facebook.

В интервюта за bTV и NOVA малко след това той разказва, че брат му е бил приет в Окръжна болница.

Ангел не е познавал нападателите.

„Няколко доктори казаха на брат ми, че е истинско чудо, че е жив. Единият разрез е на няколко милиметра от артерията на бедрото. Друг му отрязва седалищния нерв. Брат ми беше опериран, нервът е зашит. Докторите казват, че е възможно никога повече да не може да ходи, не и нормално. В момента живее в свят от болка, денонощна болка в пострадалия крак. Не е ясно кога и дали болката ще си отиде. Патериците се превръщат бавно в най-добрия му приятел”, споделя още Петров. 

Въпреки подадените до момента сигнали в полицията, все още няма арестувани. 

„В това време същата групичка продължава да кръжи из града, да преследва и малки деца, носещи знаците на любимия си отбор, да тероризира и малтретира безнаказано. Всеки ден до брат ми достига информация, че са видели този или онзи от предполагаемите извършители да си ходят из квартала. Че тук или там отново има спиращи коли, изскачащи хора с маски, гонещи "врага". Това се случва през ден. В София. През 2021 година. Виновни продължава да няма“, коментира още той. 

Петров смята, че „касапницата“ най-вероятно ще продължи, „докато не успеят да убият наистина някого на улицата“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови