Бомба избухна в сграда на метри от Съдебната палата в София (снимки)

Юлиан Христов 13 декември 2013 в 09:45 19296 3

Взрив на столичната ул.
Взрив на столичната ул. "Цар Симеон", 13.12.2013. Снимка: hadjigenov.com/

Снощи е взривена бомба в сграда, в близост до Съдебната палата в София.

От СДВР поясниха за OFFNews, че сигналът за взрива е подаден в 21.20 часа снощи. Инцидентът е станал на ул. "Цар Асен" № 5. Веднага на място е изпратен екип на ДОТИ и е направен оглед. 

Има данни само за нанесени материални щети. 

Бомба избухна в центъра на София. Снимка OFFNews Бомба избухна в центъра на София. Снимка OFFNews Бомба избухна в центъра на София. Снимка OFFNews Бомба избухна в центъра на София. Снимка OFFNews Бомба избухна в центъра на София. Снимка OFFNews Бомба избухна в центъра на София. Снимка OFFNews

Бомбата е взривена във входа на сградата, където се намират предимно адвокатски кантори. 

Към 09:40 тази сутрин районът не беше отцепен. На мястото на инцидента няма полиция, а в сградата се допускат цивилни граждани. 

Според живеещи в района бомбата е била предназначена за един от адвокатите, работещ в сградата. Взривното устройство е било поставено на партерния етаж пред кантората на адвокат Стоян Чечов, който е адвокат по граждански дела. Пред OFFNews той разказа, че не смята, че бомбата е била предназначена за него и че не е получавал заплахи. Адвокатът обясни, че основните щети от взрива са нанесени на входната врата. 

До неговата кантора е офисът на фирма за преводи и легализация на документи. 

В същата сграда на горния етаж е и кантората на частния съдебен изпълнител Мирослав Колев. Той обясни, че отскоро се е нанесъл в сградата, а офисът му дори не бил дооборудван. Той каза, че не е получавал заплахи при цялата си работа като съдия-изпълнител от 1995 година досега. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!