Близо 200 кг хероин задържаха на ГКПП "Капитан Андреево"

OFFNews 25 май 2018 в 12:59 4253 0

Близо 200 кг хероин задържаха на ГКПП

Рекордно за годината количество хероин бе задържано на граничен пункт "Капитан Андреево". Наркотикът е бил задържан на 23 май.

Стоката е била превозвана в ТИР с турска регистрация. Шофьорът е турски гражданин. Задържаното количество е 191 кг. и 220 грама. В 95 пакета. Стойността е 12 415 000 лева.

На граничния пункт пристигнаха директорът на Агенция "Митници" Георги Костов и главния секретар на МВР Младен Маринов

По случая от МВР са работили съвместно с чуждите служби. Вероятно става дума за разкрит контрабанден канал. Наркотикът е бил скрит в турски ТИР, управляван от 61-годишен мъж. Шофьорът е задържан за 72 часа.

ТИР-ът е превозвал строителни материали, обясни Георги Костов, директор на агенция "Митници".

На 23 май сутринта на входа на "Капитан Андреево" е пристигнал товарен автомобил с турска регистрация, управляван от 61-годишен турски гражданин, който е представил документи на нашите служители, че превозва керамично лепило, теракол, и незначително количество апарати за механотерапия.

Получателят на стоката били белгийски и холандска фирма. Първоначалният оглед не е показал нищо подозрително. Когато товарът е проверен с нашето митническо куче, същото показва безпокойство на една от торбите, пристъпват колегите към физическо отваряне на въпросната торба и вътре намират два килограма найлонов плик с кафаяво прахообразно вещество, което веднага на място тестват с полеви тест и дава характерното за хероин оцветяване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!