Бивш министър на МВР: Някои полицаи изглеждат като излезли от затвора

OFFNews 14 октомври 2022 в 19:13 4256 3

Вучков

Снимка Архив

Веселин Вучков

Някои полицаи в България изглеждат като излезли от затвора - с татуировки и имат недопустимо държание, обяви бившият министър на вътрешните работи проф. Веселин Вучков в „Денят на живо” по Нова тв.

"По отношение на ръководителите става дума за неупражнен контрол. Шофирам всеки ден. Когато ме спират полицаи, ми прави впечатление, че някои от тях изглеждат като току-що излезли от затвора – татуировки по цялото тяло, държание, което не отговаря на изискванията на професията", каза той.

По думите му у нас липсва елементарна приемственост между политическите екипи, които оглавяват МВР.

"При всеки министър се появяват случаи като този с Георги Семерджиев (мъжът, който уби две момичета в центъра на столицата през юли), които показват състоянието на системата. Причината за това е, че дори да са построени законови механизми, да има вътрешни институции в МВР, които да противодействат на ведомствената корупция, това, което много липсва, е елементарната последователност и приемственост между отделните политически екипи в министерството. Всеки ръководител смята, че с него започват реформите. Започва дадена реформа, която обаче не се довършва от следващия екип. Системата е политизирана", изтъкна Вучков.

И изрази надежда, че сегашното ръководство на министерството много внимателно ще прецени индивидуалната вина на всички, които са замесени в корупционни прояви.

По думите му една от основните причини за постоянните тежки катастрофи е куцащата административно-наказателна дейност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1035

3

Niko Kolev

29.10 2022 в 13:05

Ти някои министри да видиш. Пък за Главния Мултак да не отваряме дума.

6386

2

Zlatko

14.10 2022 в 20:33

АнтиZ, ето тук се разминаваме. Повечето полУцаи не са бкли родени по време на съветите. Българите объркахме свободата със слободията.
Каквото гледаш, на това подражаваш. “закоравели престъпници, мутри, тъпи, неуки, арогантни” защо ли в това ти описание припознавам един веуик, наш политик?!?! :)

10298

1

AntiZ

14.10 2022 в 19:39

Май ще се потретя но ще го кажа: Правоохранителните органи в България са най-голямата организирана престъпна група и е повече от нормално не само да приличат на излезли от затвора, а като закоравели престъпници, мутри, тъпи, неуки, арогантни, произведени в съвтска фабрика за милиционери.
 
X

Да помогнем на украинските деца!