Беларуски турист се удави край Варна

ОFFNews 08 август 2014 в 17:47 1657 0

38-годишен турист от Беларус се е удавил на неохраняем плаж в курорта „Св. св. Константин и Елена” край Варна, информира "Фокус", цитирайки управителя на плажните медици д-р Иван Иванов.

Причината за фаталния инцидент е епилептичен пристъп, който чужденецът получил, докато бил в морето. Сигнал за злополуката подала майката на удавения мъж, вчера, около 9:15 часа. Незабавно на виковете й се озовали спасители от близкия І пост, плажни медици и екип на Центъра за спешна медицинска помощ. „Реагирахме светкавично. Интубирахме го, но не успяхме да го спасим. Получил е епилептичен пристъп и се е нагълтал с много вода. Майка му сподели, че напоследък често получавал гърчове”, разказа д-р Иванов.

Други 4-ма души са били спасени от удавяне по плажовете във Варна през днешния ден. 

Двама мъже на възраст над 70 години са били извадени от морето край Варна, след като влезли да плуват и стигнали зад шамандурите, откъдето обаче не успели да се върнат. Тогава се наложило да влязат спасители, които да извадят уплашените мъже. Лекарите на плажа веднага са им оказали медицинска помощ, като са ги поставили на системи и са им сложили кислородни маски.

На южния плаж спасителите са вадили от морето и две румънки, които навлезли много навътре във водата. Жените са били поставени на системи за около час.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови