БДЖ абсурд: Цял влак пътници са блокирани от три часа на нива край София

OFFNews 18 ноември 2016 в 09:53 13363 1

Пореден абсурд в БДЖ. Нощният влак от Варна за София през Карлово е блокиран от 3 часа на поле край софийската гара Искър, а на пътниците не е осигурено придвижване, въпреки че се намират на не повече от 10 минути от крайната станция Централна гара. Това разказаха пред OFFNews пасажери в злополучната в жп композиция.

"Спряхме някъде около 6,30 часа и никой не ни казва нищо. Не е осигурен и алтернативен транспорт", казаха хората от влака.

Някои от пътниците са излезли от влака и са тръгнали пеш през калните ниви. 

От БДЖ потвърдиха за случая. 

"Влакът е блъснал човек и в момента на мястото се извършват следствени действия. От органите на МВР зависи кога ще тръгне композицията", заявиха от пресслужбата на жп компанията пред OFFNews.

На въпрос защо за хората във влака не е осигурен алтернативен превоз от БДЖ обясниха, че нямат представа защо органите на следствието задържат влака толкова дълго при положение, че блъснатият от влака човек е жив и е откаран в болница.

Малко преди 10 часа от БДЖ уточниха, че влакът остава на място, защото се очаквала да пристигне специализирана група за разследване на транспортни инциденти към СДВР. Междувременно повечето от пътниците са скочили от влака и са тръгнали да се придвижат пеш до гара Искър. Във влака са останали само 10-15 по-трудно подвижни пътници.

"От съображения за сигурност при такива случаи не препоръчваме влака да се напуска, но хората са се изнервили, което е разбираемо", добавиха от жп компанията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови