Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Баща стреля по 11-годишния си син в Монтанско, събраха 14 гилзи

OFFNews 05 юни 2023 в 15:31 3955 1

Снимка pixabay

46-годишен мъж е задържан, след като е стрелял по сина си в село Долна Бела Речка, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. 

В събота около 18:35 ч. е постъпил сигнал, че в селото баща стрелял с пистолет по сина си. При извършената проверка на адреса е установен 46-годишен жител от Вършец, който доброволно предал газ-сигнален пистолет с пълнител, с неустановена марка и модел.

В съседната къща е открит 11-годишния му син, който заявил, че около 18:15 ч. баща му започнал да крещи и да стреля с пистолета си по него, при което се изплашил и избягал при съседите. При извършения оглед пред вратата на къщата са намерени и иззети 14 гилзи.

По случая е образувано досъдебно производство.

Мъжът е криминално проявен, осъждан е за множество престъпления и е лежал в затвора. Той е разведен с майката на детето и срещу него има издадена съдебна заповед за защита от домашно насилие по отношение на бившата му съпруга. В момента на инцидента мъжът е бил с детето, тъй като след развода има това право за няколко дни в месеца. Той живее в село Долна бяла речка, докато момчето и майка му живеят във Вършец, предаде БТА. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews