Български магнат, арестуван през 2020 г., е спрян на летище в Гърция

OFFNews 17 август 2023 в 10:51 7304 0

Атина - летище

Снимка Getty Images - архив

Международното летище в Атина

Български магнат, замесен в тъмни афери и арестуван в миналото по разследване за участие в престъпна организация, се е опитал да влезе в Гърция през атинското летище "Елефтериос Венизелос" заедно със сина си, съобщават гръцки медии.

Инициалите на задържания, който не е бил допуснат в страната, са А.И.Т. Заедно със сина си - с инициали Р.Т., той се е опитал да премине паспортния контрол. Властите обаче са действали незабавно и влизането в страната е било предотвратено, съобщава на 9 август изданието newsbreak.gr. Синът на магната не е бил задържан, тъй като за него не е имало информация за забрана за влизане.

Властите се опитват да установят контактите, които задържаният има в Гърция, допълва изданието.

Посочва се още, че същият човек е бил арестуван през 2020 г. след разследване на Интерпол и освободен срещу рекордна за България сума. Той е бил обвинен в мащабна корупция, "което прави посещението му у нас още по-подозрително, тъй като за съжаление сме се превърнали в огромна перачка на пари от престъпни дейности. Това е и причината властите да потушат всичко около посещението му", пише newsbreak.gr.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика