Автомати, гранатомет, бомби и стотици патрони са открити при акция в Бургас

OFFNews 19 юли 2022 в 11:35 2463 0

пистолет

Снимка pixabay

пистолет

9 пистолета - различен калибър, 2 пушки, 2 автомата "Калашников", гранатомет, бойна граната, 5 заглушители (един за автомат, един за пушка и три за пистолети), както и 3 самоделни взривни устройства, подготвени за незабавна употреба са открити при специализирана акция в Бургас.

Освен това са открити огромно количество боеприпаси за всички видове открити оръжия - 719 патрона.

На брифинг директорът на Областната дирекция на МВР в Бургас старши комисар Калоян Калоянов заяви, че са задържани двама души. Освен оръжията са намерени и 23 кг канабис.

Калоянов допълни, че гранатометът е бил в състояние на "готовност за ползване". "Изработката на заглушителите и на взривните устройства е на много високо ниво. 90% от оръжията са с заличени фабрични номера. Назначени са множество експертизи", посочи той. 

Претърсени са автомобили и 4 адреса. 

Задържаните са на 48 и на 24 години. Те не са криминално проявени. По-младият мъж е бъдещ зет на другия арестуван. 

Директорът на ОДМВР-Бургас посочи, че не става въпрос за колекционерска страст, а за оръжия, които могат да се използват веднага. "Работи се за това кой може да се възползва от този арсенал", каза той. 

Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев съобщи, че мъжете са с повдигнати обвинения и че са разпитани множеството свидетели. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови