Quantcast

Автобус на „Градски транспорт“ се запали в София

OFFNews Последна промяна на 09 юни 2014 в 08:15 5330 5

Автобус на Градски транспорт

Автобус на „Градски транспорт“ се запали тази нощ в столичния квартал ж.к. „Младост“ 1, съобщава БНТ.

Инцидентът е станал през нощта на бул. „Александър Малинов“.

Шофьорът на автобуса е повикал пожарната незабавно и пламъците са били потушени.

При инцидента няма пострадали.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.06 2014 в 12:43

Причината за взрива е, че автобусът е самоделно преработен в гараж Дружба да работи само на метан и са му поставени бутилки на покрива, което е в разрез с всякакви технически норми. В резултат на това двигателят прегрява и резултатът го виждате сами. Задава ли си някой въобще въпроса, какво щеше да стане, ако автобусът беше гръмнал, докато е на линия по 113 и е претъпкан със стотици пътници? В момента има още 4 такива изцяло метанови самоделки, които са подвижни ковчези, движат се основно по 113, за да може лесно да се прибират до гаража, като се развалят. Всичко се прави заради далавери, с метан излиза много по-евтино, но в пъти по-опасно, а общината заплаща на Столичен автотранспорт цена за километър пробег, но като за дизелов автобус. Разликата очевидно потъва в нечий джоб, защото техническото състояние и на останалите автобуси в гараж Дружба е под всякаква критика - масово автобусите карат с разбити амортисьори, изметнати каросерии, всякакви системи за безопасност липсват и е цяло чудо, че няма пострадали пътници. Дори и да докарат нови автобуси, няма никаква гаранция, че ще се поддържат добре, след като миналата година на бул. Цветан Лазаров изгоря автобус Тедом, който беше на .... 4 години.
Не знам кога най-после някоя медия няма да направи едно сериозно разследване, писал съм неведнъж на трите национални телевизии, но за тях явно това не е интересно.

09.06 2014 в 12:05

От около 1000 машини в София, на средно 20 години, да се запалва по една годишно си е сериозен успех. Поддръжката им са някакви факири явно.

09.06 2014 в 09:29

Случва им се от време на време.

Това е от февруари миналата година - http://youtu.be/PkziVBE0qK0

След като спряхме до автобуса и казах на шофьора, че превозното средство гори, той ме попита: „Ама много ли?“… от което стигам до извода, че това е нещо нормално за градския транспорт в страната.

09.06 2014 в 09:07

Малко тиксо и ще го пуснат пак в употреба.

09.06 2014 в 08:48

Дотук се разминават подобни инциденти без жертви, ама почвам да се чудя какви потенциални бомби ни возят в София.