Арестуваха пенсионери, убили брутално котка в столичен квартал

OFFNews 15 юни 2020 в 09:20 13426 2

Брутално убийство на котка от възрастно семейство в столичния квартал "Враждебна" доведе до арест на двойката, предаде бТВ. 

За убийството на котката се разбира от видеоклип, който е заснет от 12-годишно момиче. 

На кадрите, разпространени във Facebook, се вижда вързано коте, което възрастна жена бие. Малко по-късно се включва и мъжът ѝ.  

Съпрузите са на около 90-годишна възраст. 

Случката се е разиграла в събота, а след като кадрите станаха известни, пред дома на насилниците се появиха протестиращи и три полицейски коли. Съседите излязоха на протест и обясниха, че след като са видели клипчето в интернет, са се обадили на полицията. Те искат на семейството да се потърси отговорност за жестокостта. Казват, че и друг път пенсионерите са посягали на животни. 

"Те са убийци, отнемат живот по брутален начин. Въпреки молбите на детето, което е снимало клипа, те продължават", коментира човекът, който е подал сигнала в полицията.   

Явор Гечев от "Четири лапи" обясни, че не е гледал кадрите, защото нямало да ги издържи. "Да гледаш как едно беззащитно същество умира без причина и без да му е даден шанс - бих реагирал емоционално". Гечев добави, че при такова престъпление може да се наложи законът с максималната му строгост, а тоест затвор до три години и глоба до 5000 лева. От думите му става ясно, че напоследък случаите на насилие са се увеличили.  

Извършителите не са коментирали убийството на котката, но жената е казала, че котката е жива. Те са отведени в Пето районно управление.

Прокуратурата се самосезира и започва разследване. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови