Quantcast

АМ Струма остава затворена край Дупница, мостът е пострадал сериозно от пожара

OFFNews Последна промяна на 14 август 2019 в 21:14 2656 2

Автомагистрала "Струма" остава затворена при Дупница за неопределено време. Мостът, под който вчера се разгоря пожар, е пострадал силно от огъня.

От пожара са засегнати 13 колони, от които 5 сериозно, 2 ригела, 3 греди, отводнители и няколко лагера на моста. Констатацията на експертите е, че части от моста и двете платна са силно засегнати от пожара и с оглед безопасността на движение е задължително спиране на трафика. Преди да започнат спешните аварийно-възстановителни дейности е необходимо да се направи обстойна оценка на състоянието на моста и допълнителни проучвания с цел поетапното възстановяване на движението, есъобщи Агенция "Пътна инфраструктура".

След като има точна количествено-стойностна сметка за необходимите ремонтни работи АПИ ще предяви иск към собственика на предприятието, направил нерегламентираното сметище и предизвикало пожара.

Агенция „Пътна инфраструктура“ внесе днес сигнал в Районна прокуратура - Дупница срещу собственика на фирмата, която е съхранявала леснозапалими отпадъци под моста. 

Преминаването в участъка от АМ „Струма“ между п. в. „Дупница“ и п. в. „Бобошево“ остава ограничено в двете посоки. Трафикът се пренасочва по обходен маршрут от п. в. „Дупница“ по път I-1 (E-79) до п. в. „Бобошево“ на АМ „Струма“ и обратно.

По разпореждане на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски на директорите на всичките 27 областни пътни управления в страната е разпоредено до 23 август да извършат обход на всички съоръжения за наличие на нерегламентирано използване на пространството под съоръженията и прилежащия сервитут.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22193

2

Стефан

15.08 2019 в 01:17

Да, вероятно е точно така.
А Великанът-Премиер-Пожарникар, не знае даже, че трябва да обеси освен подпалвача, ами и началникът на местната пожарна. Който е бил длъжен да знае, че трябва да охлажда моста, а не да се опитва да гаси с вода неугасим по тоя начин химически пожар.
Макар че подозирам, че той не е и можел. Понеже никой не му е дал пари нито даже за кислород за разчетите, камо ли за нормална пяна за гасене.

П.С. Ако нещо - аз не съм носител на тайни знания, нито мрачен гений. Знам това от курсовете по гражданска отбрана в гимназията и в армията.

2015

1

Ако това е както е описано " От пожара са засегнати 13 колони, от които 5 сериозно, 2 ригела, 3 греди, отводнители и няколко лагера на моста."
Не го пожелавам,но може дори да се започне в най-лошият
случай наново.По описанието за състоянието на "Горното строене " ме навява на мисълта,че моста е недопустимо увреден !!