Акции срещу купуването на гласове в цялата страна (обновена)

OFFNews 08 март 2023 в 07:41 3419 2

Полиция

Снимка Архив OFFNews

Полиция

Специализирани операции срещу купуването на гласове и срещу битовата престъпност се провеждат в цялата страна.

Във варненското село Синдел са задържани четирима души. Акцията там е започнала около полунощ, като са изградени КПП-та на входовете и изходите на селото.

"Задържаните са свързани основно с битови престъпления. Има обаче сигнали за купуване на гласове в цялата област", съобщи началникът на "Охранителна полиция" комисар Илиян Илиев пред БНР. (

Към 13 ч. задържаните във Варненско са 31 души.  

Акцията в област Монтана ще продължи до края на месеца. "Днес се провежда специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност. Операцията е свързана с измами, кражби и всякакъв друг вид престъпна дейност. Участват както служители на МВР, така и данъчните и инспектори от РЗИ“, обясни старши инспектор Радостин Тинчев пред бТВ. 

Операцията е по разпореждане на главния секретар на МВР. Проверки тази сутрин е имало в село Смоляновци и град Брусарци. Резултатите от тях ще бъдат оповестени в края на деня.

В проверките участват полиция, жандармерия, НАП и БАБХ.

Спецакция срещу битовата престъпност и проверки по линия на предстоящите парламентарни избори се провеждат и в Раковски, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция на МВР в Пловдив.

Участват екипи на районното управление, сектор Специализирани полицейски сили и жандармерията.

Осем души са задържани в Петрич. До 10.30 ч. бяха проверени 5 адреса в града и 56 автомобила, съобщават от областната дирекция на МВР. Акцията продължава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-390

2

Козин Човков

08.03 2023 в 16:10

Най-добрата акция ще бъде да се влезе в циганските квартали и да се приложи децимацията. Броят на купените гласове рязко ще намалее.

22548

1

dolivo

08.03 2023 в 09:48

Всички батки ромски с това се занимават