Акция в спортното министерство, най-малко трима са арестувани

Министър Илиев: При нас няма място за рекети

OFFNews 15 декември 2023 в 18:57 3063 2

ММС

Снимка Пресцентър на Министерство на младежта и спорта

ММС

Акция на КПКОНПИ и прокуратурата тече в Министерството на спорта. Още двама души са арестувани преди минути. Те са изведени с белезници и качени в патрулните коли, паркирани пред ведомството, предаде БНТ.

По-рано днес бе арестуван експерт с 60 000 лева подкуп, като банкнотите са били предварително белязани. Няма информация по какъв начин арестуваните сега са свързани с експерта, задържан по-рано днес. 

Впоследствие от прокуратурата обявиха, че подкупът е поискан от шеф на спортна федерация, за да се отпусне 1,2 млн. лв. финансиране за организиране на европейско първенство и да не бъдат спирани по-нататъшни финансирания на съответната федерация.

Междувременно министърът на спорта Димитър Илиев обяви, че акцията е на КПКОНПИ и прокуратурата.

"Ръководството на ММС е оказало пълно съдействие на разследващите органи. Служителят е главен експерт в Министерството на младежта и спорта", каза той пред БНТ.

От думите на Илиев стана ясно, че служителят обработва проекти, работи в услуга на федерациите.

"Изключително се радвам и искам да използвам повода да поздравя службите, че са заловили лицето, тъй като в Министерството на младежта и спорта няма място за рекети", допълни той.

Арестуваният служител е главен експерт в една от дирекциите на министерството, която отговаря за приемането на проектите на спортните федерации. У нас през следващата година предстои Европейско първенство по вдигане на тежести. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

2

PaulPierce

16.12 2023 в 10:27

И това в бедното спортно министерство. Кой знае какви пари тогава се въртят в земеделското, финансовото, инфраструктурното, правосъдието и икономическото....

7925

1

Trabajo

15.12 2023 в 22:08

ох, дано да е ски федерацията.
 
X

Да помогнем на украинските деца!