8-годишно дете падна от въжен мост в местността "Бачиново“ край Благоевград

OFFNews 01 юли 2016 в 16:00 3765 0

8-годишно дете падна от въжен мост в местността

Дете падна във въжен мост в местността "Бачиново“ край Благоевград.

8-годишното момиченце е било с майка си и редовно е посещавало въжения парк. Инструкторите познават добре семейството, както и физическите качества на момиченцето. То не веднъж е било инструктирано. Първоначално е имало съмнения за скъсани въжета. Проверката обаче показва, че няма никакво физическо дефектиране на елементите. Според свидетели детето е свалило обезопасителния колан, без никой да забележи това. При падането е наранило главата си. Има травма и на гърдите, но тя не е опасна. Детето е било контактно при идването на спешния екип. Направената снимка на скенер обаче показала кръвоизлив в главата. Момиченцето е транспортирано към болница "Пирогов“.

Инцидентът е станал в ранния следобед. Полицията прави оглед на мястото, където е паднало детето, разпитват се свидетели на инцидента.

В парка "Коколандия“ работят шестима специалисти, които провеждат инструктажите на децата и родителите, преди да ползват съоръжението. Всяко дете има обезопасителен колан, така че да се предотврати падането му. В някои участъци въжените елементи са на височина около четири-пет метра. Въжената атракция за децата бе изградена преди две години в крайградския парк Бачиново, който се посещава от хиляди жители на Благоевград. През лятото "Коколандия“ е любимо място за децата, които безплатно могат да се забавляват и спортуват.

Кметът на Благоевград А. Камбитов беше категоричен, че от началото досега не е имало инциденти и не е допуснато занижение на контрола по безопасността на въжения парк, който се проверява ежемесечно.

По повод инцидента в 16.30 часа Общината ще даде извънреден брифинг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови