69-годишна жена бе ужилена от телефонни измамници

ОFFNews 09 декември 2016 в 17:31 4661 4

Жена на 69 г. от Свищов бе ужилена от телефонни измамници с 800 лв. и бижута, предаде ОДМВР-Велико Търново, цитирано от "Фокус".

Вчера на домашния телефон на жената звъни първо един, а после друг мъж, които казват, че са съответно полицейски служител и лекар.

Представилият се за служител на МВР казва, че е арестувал двама души, участвали в група за побои и грабежи, в които е намерен лист с телефонни номера, като пръв в списъка бил нейният, и тя трябва да съдейства за хващане на останалите лица от групата. Той казва на жената, че тя ще получи друго обаждане, от което да ѝ се съобщи какво да върши.

След около 20 минути получава обаждане от мъж, представил се за лекар, който ѝ казал, че дъщеря ѝ се е подложила на операция, за която потърпевшата трябва да заплати 10 000 лева, и я заплашил, че ако не даде пари, ще ѝ прережат гърлото. Следващото обаждане било от „полицая“, който я уведомил, че ще изпрати човек да вземе парите, както и че улицата била блокирана от снайперисти. Жената оставя 800 лева и бижута пред дома си.

Полицията издирва извършителите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови