6 къщи са изгорели в с. Кръстава, пожарът край с. Югово продължава

OFFNews 14 август 2021 в 09:02 3552 0

Снимка Архив

Шест къщи и шест селскостопански постройки изгоряха във велинградското село Кръстава, където в петък вечерта се разрази пожар. Огънят е пламнал от плевня със сено, най-вероятно заради късо съединение, съобщи говорителят на ОД МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

За трети пореден ден продължава пожарът край смолянското село Югово, с който се борят пожарникари, военни, горски служители и доброволци. Военнослужещи от Сухопътните войски и вертолет на ВВС продължават да гасят пожара в Родопите и днес, съобщава Министерството на отбраната. Военнослужещи от Сухопътните войски и от Военновъздушните са в района на пожара в община Лъки.

От 08.00 ч тази сутрин 36 военнослужещи от 4-и артилерийски полк са в труднодостъпната високопланинска местност. Действията им се водят от подполковник Недялко Киров, командир на реактивен дивизион в полка. Асеновградските артилеристи са в района на пожара за втори пореден ден. Вчера повече от 12 часа военнослужещите помагаха в гасенето на огъня.

За трети пореден ден в гасенето на този пожар се включва вертолет „Кугар” с екипаж от 24-а авиационна база, който ще извършва гасене на огъня от въздуха. Вчера до обяд един вертолет „Кугар” направи 14 водохвърляния в района на пожара, а следобед втори вертолет извърши още 10 водохвърляния за гасене от въздуха, съобщава МО.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови