4 катастрофи за час между Симитли и Железница

OFFNews 29 април 2019 в 13:41 3164 0

В рамките на един час, в разстояние на 5 км – между Симитли и Железница, са станали 4 катастрофи, съобщи БТВ.

Основата причина е неспазване на дистанция. 

Общо 68 са кастрофите през празничните дни, при които има 98 пострадали и двама загинали. Други шестима души са с опасност за живота. Това заяви главен инспектор Илия Георгиев от Пътна полиция във връзка с пътната обстановка и безопасното пътуване в последните от празничните дни, предаде БГНЕС.

Въпреки че доста хора са предпочели да слеят празничните дни, днес се очаква натоварване на трафика в страната през по-късните часове. От 14.00 до 20.00 часа отново ще бъде валидна и забраната за движение на тежкотоварните автомобили над 12 тона по главните пътища и магистралите, като през първия от почивните дни са санкционирани двама водачи за нарушаването ѝ.

„Съвместно с АПИ има създадена временна организация на движението по автомагистралите. Призовавам всички водачи да спазват ограниченията и правилата, както и да изпълняват разпорежданията на контролните органи. Имаме констатирани случаи на водачи, които нарушават забраната за движение в аварийната лента. Те са около десет“, подчерта главен инспектор Георгиев и припомни, че глобата за това нарушение е 1000 лв.,а шофьорската книжка се отнема за 3 месеца.

Към момента от Пътна полиция отчитат относително спокойна обстановка по пътищата, а обобщаването на данните ще бъде направено в края на празничните дни. „Следи за абсолютно всичко. Всички служители са ангажирани да подпомагат трафика. Обръща се внимание на употребата на алкохол и наркотични вещества, както и на правоспособността на водачите и превишената скорост“, отчете още главен инспектор Георгиев.


С цел облекчаване на движението от 14 до 20 ч. отново се спира движението на камионите над 12 т по автомагистралите.

Ще има още две ленти за София и една за Бургас и Варна в участъците с ремонт на "Тракия" и "Хемус". Пътят през Владая също ще бъде с две ленти за влизащите в столицата.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови