37 сигнала за изборни нарушения в първите няколко часа на балотажа

OFFNews 05 ноември 2023 в 14:00 912 0

МВР

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

МВР-София

От началото на кампанията до 11 часа днес в СДВР и ОДМВР са получени общо 2389 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите, а в деня на балотажа са 37. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Сигнали за нарушения може да бъдат подавани на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и на имейл [email protected], както и на специално отворените телефонни линии и електронни пощи по места в областни дирекции на МВР.

До момента са образувани 206 досъдебни производства, от тях 177 - са за нарушаване на политическите права на гражданите и 29 - за други нарушения, свързани с изборния процес.

Продължава ускореното издаване на удостоверения на граждани за упражняване правото им на глас. За периода от 31 октомври до 10 часа днес звената „Български документи за самоличност" в СДВР и ОДМВР са издали 379 удостоверения. Само в днешния ден те са 33.

Нормална е обстановката по граничните пунктове, трафикът през отделни ГКПП е интензивен за товарни автомобили. При създаване на предпоставки за образуване на колони от превозни средства служителите от Гранична полиция имат готовност за въвеждане на облекчени проверки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки