30 задържани след спецоперация в Пловдив

OFFNews 17 юни 2020 в 11:47 2147 0

При специализирана акция в Пловдив са задържани 30 души, 15 от които са от агитките на Локомотив Пловдив и Ботев Пловдив, обяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов. Издадена е и една бърза присъда на човек с криминални прояви.

Акцията срещу битовата престъпност бе под ръководството на прокуратурата и се проведе рано тази сутрин. На нея присъства и главният прокурор Иван Гешев. Поводът са три инцидента през последните седмици - побой на бивш следовател от Пловдив, при който той губи едното си око, масовият бой между роми и четири непълнолетни лица в близост до Пловдивския панаир и организиран сблъсък между футболни фенове на два пловдивски клуба от 24 май.

Гешев отново обеща драстично снижаване на битовата престъпност до края на годината и допълни, че законът ще се прилага еднакво за всички, независимо дали са "цигани, които често наричаме ромите, турци или други". 

Той бе категоричен, че е недопустимо хора, които наричат себе си фенове на спорта, да се бият. "Ако държавата не може да се справи с подобни прояви, по-добре да я закрием", обяви още Иван Гешев.

Подобно мнение изказа и Ивайло Иванов. "Споровете трябва да се решават на терена, а не на улицата", бе категоричен главният секретар на МВР. При акцията са били открити наркотици, акцизни стоки и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови