3 години няма виновни за дърво - убиец в Бургас

OFFNews - Бургас 17 септември 2015 в 16:58 20906 0

Снимка OFFNews

Лобното място на Пейо Янчев

Роднини и приятели на починалия преди 3 години 26-годишен бургазлия Пейо Янчев и днес почетоха паметта му на лобното му място – на ул. „Гурко“ в морския град, до общинския паркинг. На 17 септември, през 2012 г., кестен падна върху Янчев и отне живота му.

Три години по-късно прокуратурата още не е намерила обвиняем. Разследването е пред приключване, отговориха лаконично от институцията. Към момента все още няма привлечен обвиняем, което навежда близките на загиналия мъж, че разследването ще бъде прекратено.

Ние ще обжалваме, ако се стигне до там, категоричен е бащата на Пейо – Алексей Янчев. За тези три години наблюдаващият прокурор бе сменен, бяха назначени допълнителни експертизи, които, според Алексей, са правени по снимки.

По гражданското дело, заведено от семейството, община Бургас, като собственик на дървото, бе осъдена на три инстанции и плати обезщетение на семейството на мъжа, приятелката му и невръстния му син, който остана без баща. Експертизите по делото доказаха, че кестенът, паднал върху Пейо, е заболял. Според изготвилия документа, проф. Светослав Бобев от Аграрния университет в Пловдив, още през 2011 г. е имало видими белези за това и дървото е трябвало да бъде премахнато. Това обаче не се е случило, въпреки обследването правено в района, където е изграден общинският паркинг.

Припомняме, че подобен инцидент имаше преди месец в Бургас, за щастие - без жертви, само с нанесени материални щети върху три автомобила.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!