16-годишен удави братовчед си в Дунав край Свищов

OFFNews 30 август 2018 в 12:05 5928 0

16-годишен е обвинен, че е удавил дете в р. Дунав край Свищов. Тялото на момчето е открито във водата, удавянето е му е умишлено, съобщи прокуратурата. 

Непълнолетният младеж е с възможност да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, умишлено е умъртвил А. Ф., твърдят от обвинението. 

С постановление на Окръжна прокуратура – Велико Търново лицето е задържано за 72 часа.

Съдът е уважил направеното от прокуратурата искане и с определение от 29.08.2018 г. е взел мярка за неотклонение „задържане под стража“ на лицето. Приети са доводите на прокуратурата, че от материалите по делото може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието, което се наказва с лишаване от свобода до пет години /след редукцията по чл. 63 от НК/ и от друга, че е налице реална опасност лицето да се укрие, да укрие доказателства и да попречи на разследването или да извърши престъпление.

Действията по разследването продължават под ръководството на ОПВТ. 

Според неофициална информация удавеното момче е братовчед на убиеца си. На мястото на трагедията имало още един младеж, тримата били на възраст между 15 и 17 години. А.Ф. не умеел да плува, а извършителят на престъплението натискал главата му под водата, за да го научи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови