14-годишен уби македонец край Слънчев бряг (обновена)

Има подозрение, че жертвата е педофил

OFFNews 28 април 2023 в 13:26 6811 0

Снимка БГНЕС

14-годишно момче е задържано за убийството на македонец край Слънчев бряг, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Жертвата е на 49 години. Мъжът е убит с удари с окастрен кол.

В четвъртък е получен сигнал, че в гориста местност край курорта е открито тяло на мъж с видими наранявания по главата.

Установено е, че македонецът е влязъл в България на 24-и януари през ГКПП-Гюешево.

Проведени са разпити, изземване на видеозаписи от охранителни камери в широк периметър. Установено е, че  извършител на убийството е 14-годишен младеж от Несебър. Той е задържан за 24 часа.

14-годишният е криминално проявен. Срещу него има образувано досъдебно производство за грабеж, както и за кражба, обявиха на брифинг разследващите в Бургас.

Жертвата и македонецът не се познавали. „Осъществили са контакт на улицата. Според данните е имало някаква уговорка за сексуален контакт. Придвижили са се до мястото на престъплението. Жертвата е умъртвена чрез удари с кол”, каза директорът на полицията в Бургас Калоян Калоянов.

Другият възможен мотив е обир, тъй като липсват 1800 лв. "Установено е, че с част от тях е изкупен залог в заложна къща. С останалата част извършителят си е купил вещи за себе си”, допълни той.

Момчето е посочило, че е поканено от македонеца да се видят с уговорка за сексуален контакт, коментира наблюдаващият прокурор Иван Кирков.

„Отишли са в горичката, но впоследствие момчето се е отказало. Жертвата го е дръпнала и той, в своя защита, е взел кола и го е ударил няколко пъти по главата и си е отишъл. Спестява информацията, че е взел парите”, уточни прокурорът.

Момчето е от семейство с нисък социален статус. Родителите му се препитават от обща работа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!