14 часа търсиха баба и внуче, изгубени в гората над Батак

Жената и детето са открити невредими

Диана Варникова 26 юни 2022 в 17:37 3056 0

гора
Сигнал за случая бил подаден снощи от близък на семейството, което прекарвало уикенда в района на местността „Широка поляна“ край Батак.

64-годишна жена и нейното 10-годишно внуче са открити невредими, след като се загубили в гората и са били в неизвестност 14 часа.

В акцията по издирването са участвали полицаи, пожарникари, горски служители и доброволци.

Сигнал за случая бил подаден снощи от близък на семейството, което прекарвало уикенда в района на местността „Широка поляна“ край Батак. Жената и нейното внуче са от село Чешнегирово и често летували в района. Те решили да се поразходят в гората малко след 19 часа снощи. Не след дълго обаче се загубили и не могли да открият обратния път.

Бабата успяла да се обади по мобилния си телефон на свой близък, а той от своя страна подал сигнал в полицията. За издирването снощи и тази сутрин били сформирани групи от служители на полицейския участък и пожарната в Батак, полицейското управление в Пещера, лесничеи, доброволци от сдружение „Планинско спасяване“-Пазарджик, офроуд групи от Пещера и Велинград, жители от близките населени места.

За случилото се били уведомени и полицаите от участъка в Доспат при Районното управление в Девин, защото последно жената и детето били локализирани в местност, намираща се в близост до границата със смолянска област. Районът бил труден за претърсване заради гъстата горска растителност, силно пресечения терен и липсата на обхват на мобилните оператори в района.

В резултат на съвместните усилия днес преди обед бабата и внучето били открити невредими от служители на полицейския участък в Доспат. Те били в добро общо състояние, въпреки че прекарали нощта на открито в доста неблагоприятни природни условия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови