14 часа издирват и търсят с дрон крадец - бивш затворник

Диана Варникова, Пазарджик Последна промяна на 23 март 2023 в 13:39 1176 0

Полиция

Снимка БГНЕС

Извършителят е с богато криминално досие.

След 14 часа издирване и продължително преследване, при което беглецът успял да скочи в коритото на река Стрелчанска Луда Яна и да се изплъзне от органите на реда, екипи от полицейското управление в Панагюрище и участъка в Стрелча задържаха 43-годишен пловдивчанин, извършил кражби от търговски обекти.

В издирването са използвани следово куче, дрон, участвали са и лесничеи, информира говорителят на пазарджишката полицейска дирекция Мирослав Стоянов.

През изминаващия месец март на територията на Стрелча били регистрирани две кражби от търговски обекти. Те били извършени по идентичен начин, а извършителят, след като взломявал вратите, отмъквал голямо количество цигари и оборотни пари. Малко преди 4:00 ч. на 20 март в дежурната на РУ-Панагюрище се получил сигнал от частна охранителна фирма. Била задействана сигнално-охранителната система на магазин в центъра на средногорското градче. Автопатрул при полицейския участък в Стрелча пръв пристигнал на мястото и го оградил. Униформените успели да засекат извършителя, който при вида им изхвърлил откраднатите цигари и скочил в коритото на река Стрелчанска Луда Яна. лесничей засякъл беглеца и незабавно информирал органите на реда.

Така след близо 14-часово издирване в гориста местност, в землището на село Дюлево той бил задържан. Оказало се, че това е 43-годишен мъж от Пловдив с богато криминално минало. Спрямо него до момента са регистрирани 44 заявителски материала, основно за взломни кражби. Осъждан е, налагано му е и наказание „лишаване от свобода“. Той е задържан за 24 часа в ареста на РУ-Панагюрище. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови