14 000 пътни нарушения в Пловдив за три месеца (обновена)

OFFNews 08 април 2023 в 09:00 1652 0

полиция

Снимка БГНЕС

Полиция

Над 14 000 са пътните нарушения за последните три месеца в Пловдив, като градът е на първо място по брой нарушения от цялата страна, предаде Нова ТВ.

Издадените фишове за близо 30 хиляди - 6% от гражданите са били глобени или наказани от МВР.

„На тези хора им казват улични хулигани. Има няколко причини. На първо място това е личностният фактор. Хората са напрегнати и обикновено това напрежение трябва да избие някъде”, обясни психиатърът Веселин Герев.

Според пловдивските шофьори една от причините за високата скорост на места са ремонтите, които образуват задръствания и ги изнервят.

Само за 3 месеца са издадени над 600 000 фиша за нарушения. „В повечето случаи говорим за младежи на възраст от 18 до 24 години. Млади, бойни момчета се качват на мощни автомобили. Сериозен проблем са също алкохолът и наркотиците”, заяви бившият шеф на КАТ Тенчо Тенев пред Нова ТВ. 

По думите му часовете за кормуване не са достатъчни: „Затова с автомобилния състезател Станислав Стоянов решихме да организираме дрифт събитие на 22 април в Лесново. Събитието е законно и е предназначено най-вече за младите хора, за да се научат да бъдат по-внимателни. Мисля, че ще има добър ефект”.

Той коментира и корупцията сред униформените. По думите му, за съжаление, се случва некомпетентни пътни полицаи да петнят името на останалите униформени.

„Направих проучване и се оказа, че българският пътен полицай годишно получава между 7500 и 8000 евро. В съседна Гърция такъв полицай получава 18 500 евро. Тоест, почти 3 пъти по-висока заплата. Ако възнагражденията се увеличат, няма да има такава корупционна среда”, смята Тенчо Тенев. Според него трябва да има по-сериозен контрол върху работата на органите на реда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки