13 години затвор за убиеца на Хюлия Маджар

OFFNews 06 април 2015 в 15:57 4409 12

Иван Тодоров - убиецът на 24-годишната Хюлия Маджар, е осъден на 13 години и 4 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим, съобщава "Дарик".

Варненският окръжен съд постанови 20 години затвор за Тодоров, но тъй като той призна вината си и всички доказателства в обвинителния акт, наказанието му трябва да се намали с 1/3 и така убиецът ще бъде лишен от свобода за малко повече от 13 години.  

След приспадане на престоя му в ареста Тодоров ще бъде в затвора 12 години.

Съдът уважи гражданските искове на родителите на убитото момиче Назми и Редмие Маджар, които ще получат по 150 000 лева обезщетение за причинените им неимуществени вреди.

От прокуратурата обявиха, че ще обжалват решението на Варненския окръжен съд.

Крайно недоволни от присъдата останаха и родителите на Хюлия, които също заявиха, че ще обжалват.

Припомняме, че по-рано днес Тодоров се призна за виновен, а заседанието се проведе при закрити врата.

24-годишната Хюлия от село Белоградец била убита, защото отказала да прави секс с Тодоров. 

В нощта на 1 януари 2014 г. Хюлия и Иван прекарали два часа в колата на подсъдимия. Тодоров не е посочил как точно го е обидила Хюлия. Ударил я в лицето, тя излязла от автомобила и започнала да бяга. Иван я догонил и я ударил 6 пъти по главата с гаечен ключ. Именно тези удари причинили смъртта на 24-годишното момиче.

Убиецът и жертвата били приятели от деца, а след това и съученици. Иван е имал приятелка, която много ревнувала заради отношенията между него и Хюлия и дори няколко пъти го е напускала.

Държавното обвинение поиска доживотен затвор, но заради самопризнанието максималната присъда може да бъде 30 години затвор.

Според прокурора Силвиян Иванов посочената от подсъдимия причина за убийството е „меко казано нелепа“.

Защитникът на Тодоров Димитър Димитров пък разви тезата, че клиентът му е бил силно афектиран, когато е извършил убийството. Поведението му след престъплението и бягството му в Холандия се дължели на паника и не били белег за хладнокръвие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!