11 задържани при акция в столичния квартал ''Христо Ботев''

OFFNews 19 декември 2023 в 13:02 1810 0

Снимка СДВР

Специализираната полицейска операция се провежда от, НАП, БАБХ и Държавното горското стопанство в квартал "Христо Ботев", съобщиха от МВР. До момента са задържани 11 души. 

Установява се има ли мигранти, незаконни и нерегистрирани оръжия, незаконна търговска дейност и други. Акция има за цел и превенция на криминалния контингент.

Иззети са множество хранителни стоки с изтекъл срок на годност, установена е съпричастността на извършващи незаконна търговска дейност, които са санкционирани от НАП и Икономическа полиция. Констатирани са случаи на наети без трудови договори, в това число и непълнолетни, ангажирани за работа през нощта. 

До момента са задържани 11 души. В хода на извършените проверки на множество адреси са открити незаконни оръжия и други, нерегистрирани по надлежния ред, както и фалшива валута.

Задържаните са съпричастни за кражби, фалшива валута, притежание на нерегистрирани газови и бойни оръжия, склоняване към проституция. На етапа са образувани две досъдебни производства, по които се провеждат процесуално-следствени действия. Специализираната полицейска операция продължава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!