104.5 килограма марихуана открити в турски ТИР с метални изделия на Калотина

OFFNews 08 август 2022 в 16:54 1178 0

104.5 килограма марихуана са били открити сред товара - метални изделия.

Снимка Агенция Митници

104.5 килограма марихуана са били открити сред товара - метални изделия.

104,5 кг марихуана задържаха митническите служители от митнически пункт "Калотина" и отдел „Борба с наркотрафика“ в ТД Митница София, съобщи Агенция "Митници". От пресцентъра на Апелативната прокуратура в София допълниха, че под ръководството на Окръжна прокуратура – София по случая се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. чл. 242, ал. 2 от НК.

В понеделник на митнически пункт "Калотина" митническите инспектори спират за щателна митническа проверка товарен автомобил - композиция с влекач и полуремарке, управляван от С.Б., турски гражданин. По документи в товарния автомобил се превозват метални изделия за Турция.

Камионът е селектиран за проверка с рентген, при която са установени подозрителни плътности в товарното помещение. При физическа проверка митническите служители забелязват, че е извършвана манипулация на въжето на ремаркето, а при отваряне на самото ремарке откриват 3 кашона, които са пълни с множество пакети, опаковани в прозрачно фолио и облепени с тиксо.

След отваряне на един от пакетите митническите инспектори установяват наличието на зелена тревиста маса, която при направен полеви наркотест е реагирала положително на марихуана.

Общото задържано количество марихуана от митническите служители е 104,530 кг., разпределено в 100 пакета с различна големина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови