10 задържани за участие в ОПГ във Враца, разпространявали наркотици и правели ''чай за пушене''

OFFNews 26 януари 2024 в 10:26 2472 0

Полиция

Снимка СДВР

Двама души са пуснати срещу подписка

Десет души са задържани за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с производство и разпространение на наркотични вещества, съобщиха от прокуратурата във Враца. 

При проведена мащабна специализирана полицейска операция са извършени арести и обиски във Враца и Криводол. Проверени са адреси и автомобили. Открити са и са иззети множество предмети и пари. Издирени са и са разпитани множество лица.

Установено е, че от 2020 г. до 25 януари 2024 г. във Враца и други населени места на територията на областта била организирана и ръководена престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотични вещества.

В хода на досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства, според които организираната престъпна група се е занимавала с производство на синтетичен опиат, известен като „чай за пушене“ и „билка“, както и с разпространение на различни видове наркотични вещества на територията на област Враца.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Враца десетимата задържани са привлечени в качеството на обвиняеми. Осем от тях са задържани за срок до 72 часа. Предстои днес да бъдат внесени в съда искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. Другите двама са с мерки за неотклонение „подписка“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!