Нефтохимик се бори, но в крайна сметка отпадна от Олимпиакос

OFFNews 14 февруари 2019 в 19:40 2499 0

Волейболният Нефтохимик (Бургас) загуби 1/4-финала реванш от турнира за Купата на CEV срещу гръцкия Олимпиакос (Пирея) с 3:0 гейма. В препълнената зала "Мелина Меркури" домакините, в чиито редици играе и националът Тодор Алексиев, срещнаха сериозна съпротива само в първия гейм. Възпитаниците на Николай Желязков изгубиха отделните части на 23, 17 и 19 точки.

Тъй като "бургазлии" спечелиха първата среща с 3:1, според правилата на турнира следваше да се изиграе златен гейм. В него двата отбора се "захапаха" и непрекъснато се сменяше лидера в резултата. Домакинското предимство изигра своята роля и отборът от Пирея успя да надделее с 15:11.

Съперник на гърците ще бъде италианският Тренто, който елиминира Линдарен Волей от Швейцария. Макар да отпаднаха, волейболистите на Нефтохимик могат да бъдат доволни, тъй като записаха най-доброто си представяне в европейските клубни турнири.

Най-резултатен за победителите от Олимпиакос бе канадският национал Гавин Шмит, който записа 19 точки. Тодор Алексиев се отчете със скромните две точки, но той бе заменен още във втория гейм. Над всички за Нефтохимик бе Николай Учиков със 16 точки, а капитанът Георги Петров завърши с 10.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови