Таня Богомилова хвърли оставка

OFFNews 13 февруари 2018 в 19:42 7241 0

Снимка sportal.bg

Таня Богомилова е подала оставка като генерален секретар на Българска федерация плувни спортове (БФПС), решението й е било уважено от Управителния съвет, а нейният наследник ще стане ясен през април. Тогава ще се проведе отчетно-изборното заседание на Общото събрание на централата, което е изтеглено малко във времето поради казуса, съобщава сайтът bgswim.com.

Председателят на БФПС Георги Аврамчев сподели пред BGswim.com, че причините за решението на Богомилова са лични. Единственият ни олимпийски шампион в плуването заемаше поста генерален секретар на БФПС от 2003 г. Тогава наследи дългогодишния изпълняващ длъжността Стефан Златаров.

За този период начело на федерацията бяха трима председатели – Емил Кюлев, Юрий Кюлев и настоящият Георги Аврамчев.

Богомилова остава свързана с плуването като член на Техническата комисия на плуване в открити води на ФИНА (международната федерация).

Аврамчев е предложил като вариант за поста генерален секретар това на Димитър Бобев – доказано име в световното плуване. От близо три десетилетия работи в Хърватия, направил е световни рекордьори и медалисти. Сред тях са Саня Йованович и Милош Милошевич.

Бобев е съпруг на Бистра Господинова, която заедно с Богомилова, Ваня Аргирова и Радосвета Пиронкова станаха бронзови медалистки от смесената щафета на европейското първенство в София през 1985.

Самото общо събрание е насрочено първоначално за 3 април при начален час 11:00 часа. Заседанието ще се проведе в Заседателната зала на ММС на 5-тия етаж в Спортната палата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови