Майката на 15-годишния убиец от Бургас: Той няма нож и дори не може да реже с нож

OFFNews 22 август 2017 в 21:00 23020 2

Снимка bTV

15-годишният Иван, който е обвинен в убийството на 11-годишно момиче в Бургас, няма нож и дори не може да реже с нож и да използва вилица и лъжица.

Това заяви майката на момчето Донка Петрова пред bTV. 

По-рано днес съдът остави в ареста Иван. Прокурорът по делото обясни, че има събрани достатъчно доказателства срещу него. 

Самият Иван не успя да обясни мотива си за убийството и защо е носел нож, а адвокатът му Камен Кънев обяви, че момчето има проблеми и очаква психиатрична експертиза да даде повече информация.

Това е била първата среща на Иван и убитата Никол, а спорът за това къде да се пуши наргиле е един от мотивите за убийството, поясни адвокатът.

От прокуратурата обясниха, че Никол е имала 3000 контакта в социална мрежа и няколко профила. С Иван са били много активни и се познавали оттам, но в деня на убийството се видели за първи път на живо.

Близките на 15-годишния Иван твърдят, че той никога не е проявявал агресия. 

По информация на родители на негови съученици Иван е бил на индивидуално обучение, бил е дете със специални образователни потребности и е ползвал ресурсен учител. 

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

23.08 2017 в 04:42

Майка, какво друго да каже ...
Майка ми, лека и пръст, също смяташе за мене така. И беше права - ръфах и краставиците, и доматите цели. Кой ще ти реже.