Заев: На финалната права сме с България

OFFNews 05 декември 2021 в 19:54 2176 2

Ще направя всичко за намирането на решение с България. Ако не намерим сега решение, ще намерим през 2022 година, каза днес в Скопие премиерът на Северна Македония в оставка Зоран Заев, цитиран от БГНЕС. 

"Между 14 декември и 15 януари е периодът, в който може да се проведе Съветът по общи въпроси. Тогава може да направим крачка напред и най-накрая след 16 години да започнем преговори за членство в ЕС. Става въпрос за седмици", допълни Заев.

Според него "в момента е много важен период, който изисква голяма отговорност и е необходимо стабилно мнозинство и правителство". То е гарантирано с включването на албанската партия "Алтернатива" в управляващата коалиция.

"Лично аз смятам, че трябва да е ясно и на България, и на Европа, най-меко казано, че след мен ще има по-голяма неизвестност. Те знаят какъв съм, какви политики водя и към какво се стремя. Точно поради тази причина казвам, че това е най-положителният период за намиране на решение", категоричен е премиерът на Македония.

Той допълни, че за него най-важното нещо в държавата е евроатлантическата ориентация и това, което е започнато с България: "Намираме се на края. Ние сме на фотофиниш. Не мога да остава нещата така. Много ясно е очертана целта кога това нещо може да стане. След това идва председателството на Франция, а там ще има избори напролет и възможността да се намери прозорец за решение на спора между Македония и България е малка".

Заев каза още, че вярва, че и "народът е убеден в правотата на това и че това е истинският път за интеграцията на Северна Македония в ЕС и НАТО".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

2

Име на профила

06.12 2021 в 00:46

Решението е просто. Престанете да си жалите ултрасите, и разпоредете на полицията да няма посегателства срещу самоопределящи се като български хора и организации. Това е достатъчно.

В учебниците си пишете каквото искате, Господ знае, че и тук пишат простотии. Просто не тормозете горките хорица, пък си издигайте каквито искате статуи в центъра на Скопие. Както винаги историята ще покаже кой прав и кой крив.
 
X

Да помогнем на украинските деца!