Кадировците патрулират в Мариупол и малтретират местните

"Хората са били съблечени, малтретирани и подложени на физическо насилие" - разказва съветникът на кмета на Мариупол

OFFNews 23 май 2022 в 17:20 7327 6

Снимка Getty Images

21 май, 2022 - Разрушена сграда в Мариупол.

Мобилни окупационни патрули от "кадировци" (тоест от чеченски военни) патрулират в Мариупол и тормозят хората, алармира съветникът на кмета на Мариупол Петро Андрюшченко, предаде УНИАН.

Миналата седмица Андрюшченко обяви, че брадатите бойци на Рамзан Кадиров ще станат условен "куратор на възстановяването" на превзетия Мариупол.

"Окупаторите не само въведоха нова пропусквателна система и създадоха контролни пунктове. Към днешна дата заявяваме, че в Мариуполския район патрулират мобилни групи на силите на Кадиров", каза днес той.

Според Андрюшченко патрулът е съсредоточен предимно по неасфалтирани пътища край селата Мангуш и Николское - в посока градовете Бердянск и Запорожие.

"Местните жители съобщават, че вчера следобед край село Демяновка, Мангушки район, такъв патрул е задържал автомобил с хора, които са пътували към Бердянск. Хората са били съблечени, малтретирани и подложени на физическо насилие. След това патрулът се е насочил обратно към Мариупол. Шофьорът и пътниците не са имали пропуск", каза Андрюшченко.

На 21 май руските окупатори въведоха нова пропусквателна система в Мариупол и Мариуполска област. За да пътуват в Мариупол и региона, гражданите трябва да имат специални пропуски, така че да напускат и да влизат в окупираната територия.

Кметският съветник призова хората, които остават в Мариупол, засега да се въздържат от опити за евакуация. "Украйна работи по откриването на официални коридори за евакуация. Погрижете се за себе си", заяви Петро Андрюшченко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

6

редовно четящ

24.05 2022 в 12:58

На роханчо гугъл преводачът му нещо зацикля! Или самогонът му е кофти!

-60

5

офф бее

23.05 2022 в 21:06

Не знам на какво викаш висок морал, но са с високи цели - крадат трактори и комбайни. Само дето не могат да ги подкарат, щото са блокирани през сателитната система от производителя.

-60

3

офф бее

23.05 2022 в 18:12

Или тъсят магаре да ги опъне...

10298

1

AntiZ

23.05 2022 в 17:45

И междувременно опъват по някое магаре.
 
X

Да помогнем на украинските деца!